dżem morelowy z pomarańczą i cytryną

30 min
8 porcji
Dżem morelowy z pomarańczą i cytryną
natashamam35, stock.adobe.com
0

Taki przedmiot z pewnością powinien znajdować się w twojej spiżarni. Słodko-kwaśny dżem morelowy z pomarańczą i cytryną zachwyci Cię niezwykłym smakiem i orzeźwiającym cytrusowym aromatem. Dodaj go do wypieków, podawaj z naleśnikami i jedz tak po prostu!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Cytryny, pomarańcze sparzyć wrzącą wodą, obrać i podzielić na plasterki.

Rozłóż morele na plasterki i obierz z nasion.

Przełóż cytrusy i morele przez maszynę do mięsa.

Dodaj cukier, wymieszaj i odstaw na 1 godzinę.

Ustaw garnek na małym ogniu i gotuj przez 15 minut.

Dodaj kwas cytrynowy, gotuj przez kolejne 3-5 minut i włóż do wysterylizowanych słoików. Zwiń, odwróć do góry nogami i owiń kocem na jeden dzień.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy