W popularnych francuskich restauracjach marynowana tarnina jest często używana do zastąpienia oliwek. Świetnie sobie z tym radzi i, jak dla mnie, pod wieloma względami przewyższa oryginał. Możesz przygotować tak pyszną przekąskę w domu.
Składniki
- turn - 1 kg
- czosnek - 5 ząbki
- ocet jabłkowy - 100 ml
- ziele angielskie - 5 groszek
- liść laurowy - 2 kawałki
- musztarda (ziarna) – 2 łyżeczka
- Goździk - 2 kawałki
- cukier - 2 art.
- Sol - 30 g
- woda - 1 l
Przepis na gotowanie krok po kroku
Opłucz Cierń, przebij każdą jagodę igłą.
Napełnij czyste słoiki tarnią i napełnij do góry wrzącą wodą.
Odcedź na patelni, dodaj cukier, sól, przyprawy i ząbki czosnku. Gotuj przez 5 minut.
Wlej ocet, wrzącą marynatę do słoików i zwiń.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy