W popularnych francuskich restauracjach marynowana tarnina jest często używana do zastąpienia oliwek. Świetnie sobie z tym radzi i, jak dla mnie, pod wieloma względami przewyższa oryginał. Możesz przygotować tak pyszną przekąskę w domu.
Składniki
- turn - 1 kg
 - czosnek - 5 ząbki
 - ocet jabłkowy - 100 ml
 - ziele angielskie - 5 groszek
 - liść laurowy - 2 kawałki
 - musztarda (ziarna) – 2 łyżeczka
 - Goździk - 2 kawałki
 - cukier - 2 art.
 - Sol - 30 g
 - woda - 1 l
 
Przepis na gotowanie krok po kroku
Opłucz Cierń, przebij każdą jagodę igłą.
Napełnij czyste słoiki tarnią i napełnij do góry wrzącą wodą.
Odcedź na patelni, dodaj cukier, sól, przyprawy i ząbki czosnku. Gotuj przez 5 minut.
Wlej ocet, wrzącą marynatę do słoików i zwiń.
 czy podobał Ci się przepis?
 0 komentarzy