marynowana tarnina jak oliwki na zimę

30 min
6 porcji
Marynowana tarnina jak oliwki na zimę
0

W popularnych francuskich restauracjach marynowana tarnina jest często używana do zastąpienia oliwek. Świetnie sobie z tym radzi i, jak dla mnie, pod wieloma względami przewyższa oryginał. Możesz przygotować tak pyszną przekąskę w domu.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz Cierń, przebij każdą jagodę igłą.

Napełnij czyste słoiki tarnią i napełnij do góry wrzącą wodą.

Odcedź na patelni, dodaj cukier, sól, przyprawy i ząbki czosnku. Gotuj przez 5 minut.

Wlej ocet, wrzącą marynatę do słoików i zwiń.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy