dżem pęcherzycowy z jabłkami

2 godz. 0 min.
2 porcje
Dżem z pęcherzycy z jabłkami
0

Ten przepis trafia do skarbonki oryginalnych półfabrykatów, które zdecydowanie radziłbym spróbować przynajmniej raz w życiu. Dżem z pęcherzycy i jabłek to naprawdę coś nowego na tle klasycznych preparatów jagodowych i owocowych.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Oczyść pęcherzycę, spłucz i oparz wrzącą wodą. Jabłka po prostu obierz.

Pokrój wszystko na te same kawałki i przykryj cukrem.

Doprowadzić do wrzenia i gotować, aż cukier się rozpuści.

Następnie gotuj przez kolejne 1,5 godziny na minimalnym ogniu, mieszając.

Ułóż obrabiany przedmiot w sterylnych słoikach.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy