przekąski 07.07.2023

forszmak ze Szprotawy

20 min
3 porcje
Forszmak ze szprota
Natallya_ph, stock.adobe.com
0

Zwykle ta przekąska jest przygotowywana ze śledzia, ale jeśli jej nie ma, możesz użyć innej ryby. Jakoś próbowałem zrobić forshmak ze szprota i byłem zadowolony z wyniku. Oczywiście zajmowanie się małymi rybami trwało długo, ale okazało się bardzo smaczne.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Oczyść Szprot z wnętrzności i głowy. Podziel palcami na pół, wyjmij grzbiet.

Obierz cebulę i pokrój na duże kawałki.

Pokrój Jabłko na ćwiartki, usuń nasiona i łodygę.

Obierz jajka i spłucz.

Umieść szprot, jajka, cebulę i jabłko w misce blendera. Zmiel do uzyskania gładkości.

Dodaj sok z cytryny, olej, sól, przyprawy i dobrze wymieszaj.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy