galaretka wiśniowa z pektyną

40 min
4 porcje
Galaretka wiśniowa z pektyną
MF, stock.adobe.com
0

Najłatwiejszym i najszybszym sposobem na zrobienie galaretki wiśniowej na zimę jest dodanie tam pektyny. A teraz nie musisz gotować przedmiotu obrabianego przez wiele godzin, dopóki sam wystarczająco zgęstnieje. Łatwe, wygodne i bardzo szybkie!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zmiel wiśnie blenderem.

Wymieszaj pektynę i kilka łyżek cukru, a resztę cukru Wyślij do wiśni i wymieszaj.

Zagotuj dżem i gotuj przez 15 minut.

Dodaj pektynę, dokładnie wymieszaj galaretkę i wlej do sterylnych słoików.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy