dżem jabłkowy w plasterkach

1 godz. 30 min.
4 porcje
Dżem jabłkowy w plasterkach
Natalia Czubakowa, stock.adobe.com
0

Dżem jabłkowy w plasterkach to świetny sposób na zachowanie smaku i aromatu jesiennych jabłek na zimę. Jest to bardzo proste, a następnie w przepisie szczegółowo opiszę, jak to zrobić. W razie potrzeby dodaj trochę cukru i wanilii, a dżem jest gotowy!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój jabłka w kliny.

Zagotuj syrop z wody i cukru, zalej jabłka i ostudź.

Doprowadź obrabiany przedmiot do wrzenia i gotuj dżem na minimalnym ogniu przez około godzinę, aż będzie gęsty.

Na koniec dodaj cynamon i wanilinę.

Zwiń dżem w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy