Wybierasz pyszną zupę na pierwszą? Ugotuj domową marynatę z czosnkiem. Przygotowanie jest bardzo proste. Będziesz potrzebował pikli, jęczmienia jęczmiennego i gotowego bulionu. Zupa jest doskonale przechowywana w lodówce, więc możesz ją ugotować na przyszłość.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Dokładnie opłucz jęczmień i wlej do rondla z bulionem.
Dodaj czarne ziarna pieprzu i gotuj przez 40 minut na małym ogniu.
Obierz ziemniaki i cebulę, pokrój.
Zetrzyj marchewki, ogórki na grubej tarce.
Podsmaż cebulę z marchewką na złoty kolor na oleju roślinnym.
W rondelku z jęczmieniem dodaj smażenie, ziemniaki i ogórki. Gotuj przez 15 minut.
Dodaj sól, czosnek przepuszczony przez prasę i zdejmij z ognia.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy