Tylko kilka łyżek pomidora nadaje marynacie piękny odcień i jeszcze jaśniejszy smak. Radzę przy okazji spróbować tej opcji. I tym razem ugotujemy go na bulionie z mięsa i podrobów z kurczaka.
Składniki
- wołowina - 300 g
- serca z kurczaka - 200 g
- jęczmień - 100 g
- ziemniaki - 4 kawałki
- marchew - 2 kawałki
- cebula - 1 rzecz
- ogórek solanka - 100 ml
- ogórki (słone) – 4 kawałki
- pasta pomidorowa - 1-2 art.
- przyprawy i przyprawy - 1 CZ. l.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Przykryj wołowinę wodą i gotuj na wolnym ogniu przez około 40 minut.
Dodaj umyte serca i gotuj przez kolejne 20-30 minut.
Wyślij jęczmień do bulionu. Po 10-15 minutach dodaj pokrojone ziemniaki, marchewkę i cebulę.
Gdy warzywa się ugotują, dodaj starte pikle, solankę, koncentrat pomidorowy i przyprawy.
Wymieszaj marynatę, zagotuj i zdejmij z ognia.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy