pierwsze dania 22.01.2022

zupa wieprzowo-ciecierzycowa

1 godz. 20 min.
6 porcji
Zupa z wieprzowiną i ciecierzycą
O.B., stock.adobe.com
0

Zupa wieprzowo-ciecierzycowa jest pożywna i bardzo sycąca. To danie jest idealne na chłodne pory roku. W przepisie nie ma nic skomplikowanego, ale Oblicz czas gotowania z wyprzedzeniem, ponieważ ciecierzyca będzie musiała zostać wcześniej namoczona.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Ciecierzyca opłucz i moczyć przez 5 godzin.

Pokrój wieprzowinę na małe kawałki i umieść na patelni.

Dodaj ciecierzycę, liście laurowe, czarne ziarna pieprzu i zimną wodę. Gotuj przez 50 minut na małym ogniu.

Obierz i pokrój ziemniaki, marchewkę, cebulę.

Rozgrzej olej na patelni, dodaj cebulę z marchewką i smaż na złoty kolor.

Wlej ziemniaki i smaż do garnka z mięsem. Gotuj wszystko razem przez 15 minut.

Dodaj sól przed wyłączeniem. Gotowa zupa powinna stać pod pokrywką przez 10-15 minut.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy