pierwsze dania 17.03.2022

aromatyczna zupa grochowa w powolnej kuchence

1 godz. 50 min.
4 porcje
Pachnąca zupa grochowa w powolnej kuchence
GreenArt, stock.adobe.com
0

Zaletą tej zupy grochowej jest to, że możesz samodzielnie zmienić jej konsystencję. Na przykład zmiel go całkowicie blenderem lub zabij tylko część fusów. Radzę podawać go z krakersami i smażonym boczkiem.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Wcześniej namocz groszek, najlepiej przez noc.

Zetrzyj marchewki, posiekaj cebulę i smaż na oleju przez 10 minut w trybie smażenia warzyw.

Dodaj posiekane wędzone mięso i ziemniaki i smaż przez kolejne 5 minut.

Dodaj umyty groszek, przyprawy i wodę.

Gotuj zupę w powolnej kuchence w trybie zupy przez 1,5 godziny.

Zmiel masę blenderem do pożądanej konsystencji.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy