Zupę puree można przygotować nie tylko z banalnych pieczarek, ale także z grzybów leśnych. W tym z białych, a nawet z suszonych. Mówię Ci, jak to zrobić, aby wszystko było pyszne i piękne!
Składniki
- suszone grzyby - 100 g
- śmietana (20%) – 200 ml
- ziemniaki - 4-5 sztuk
- marchew - 1 rzecz
- woda - 2 L
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Opłucz suszone grzyby, zalej wodą i gotuj przez 30 minut po ugotowaniu.
Pokrój ziemniaki i marchewkę na średnie kawałki i dodaj do grzybów.
Gotuj zupę, aż warzywa się ugotują i zmiel w blenderze.
Dodaj śmietanę i przyprawy, ponownie zagotuj zupę i gotuj przez kolejne 3-5 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy