Oryginalna wersja zupy grochowej z ziołami na pewno spodoba się Tobie i Twoim domownikom! Aby uzyskać piękny kolor i wieloaspektowy smak, proponuję dodać do niego szpinak i bazylię. Możesz też poeksperymentować z prezentacją. Na przykład z jajkiem sadzonym!
Składniki
- filet z kurczaka - 1 rzecz
- szpinak - 50 g
- bazylia - 40 g
- zielony groszek - 300 g
- oliwa z oliwek - 2 art.
- przyprawy i przyprawy - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Grubo posiekaj kurczaka, przykryj wodą i gotuj do miękkości.
Posiekaj szpinak i bazylię, smaż na oliwie z oliwek, aż zmniejszy objętość.
Wyślij groszek i zioła do bulionu i gotuj przez kolejne 5 minut.
Zmiel wszystko blenderem i dopraw do smaku. Zmieniaj konsystencję dzięki ilości bulionu.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy