pierwsze dania 22.01.2022

Złota zupa z kluskami kukurydzianymi

20 min
4 porcje
Złota zupa z kluskami kukurydzianymi
Svetlana Moniakova, stock.adobe.com
0

Kukurydza jest bardzo zdrowa, więc zdecydowanie należy ją włączyć do swojej diety. Do innych przepisów na ten temat proponuję dodać zupę z kluskami kukurydzianymi. Wygląda naprawdę pięknie, a przygotowanie jest szybkie i proste. O wszystkim po pierwsze w przepisie!

Składniki

do zupy:
dla pierogów:

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zagotuj bulion z kurczaka, dodaj czarne ziarna pieprzu i gotuj przez 5 minut.

Połącz mąkę, sól, zmielony czarny pieprz i jajko.

Wlej ciepłą wodę i dobrze zagniataj, aż będzie gładka. Gęstość powinna być średnia.

Łyżką deserową nabierz ciasto i zanurz w garnku z gotującym się bulionem. Gotuj wszystko razem przez 7 minut.

Dodaj sól, drobno posiekaną zieloną cebulę i po 3 minutach wyłącz. Zaparz gotową zupę pod przykryciem przez 10 minut.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy