Mleko z pomidorami łączy się znacznie lepiej niż na pierwszy rzut oka. Okazuje się bardzo delikatny i harmonijny smak, umiarkowanie jasny i bez nadmiernej kwasowości. To dobra podstawa do dalszych eksperymentów.
Składniki
- filet z kurczaka - 1 rzecz
- mleko - 500 ml
- woda - 600 ml
- marchew - 2 kawałki
- cebula - 1 rzecz
- ziemniaki - 3 kawałki
- pomidory - 1 rzecz
- pasta pomidorowa - 1 art.
- Zieleń - 4 gałązki
- przyprawy i przyprawy - 1 CZ. l.
- mąka - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj kurczaka do miękkości. Dodaj pokrojone ziemniaki do bulionu i gotuj przez kolejne 10 minut.
Posiekaj cebulę, zetrzyj marchewki i smaż do miękkości. Wymieszaj z mąką.
Dodaj posiekany obrany pomidor i smaż przez kolejne 2 minuty.
Dodaj koncentrat pomidorowy, przyprawy i wymieszaj.
Wyślij sos do zupy i wlej mleko. Doprowadzić do wrzenia i gotować przez 3-5 minut.
Na samym końcu dodaj posiekane warzywa.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy