Jeśli lubisz zupy puree, zdecydowanie powinieneś spróbować tej opcji z groszkiem, szpinakiem i śmietaną. Częściej w takich przepisach stosuje się młody lub mrożony groszek, ale powiem ci, co zrobić ze zwykłym suchym.
Składniki
- groszek (kłuty) – 1 szkło
- rosół z kurczaka - 2 szklanki
- śmietana - 0.5 szklanki
- szpinak - 100 g
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- por - 1 rzecz
- masło - 2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Opłucz groszek i gotuj we wrzącym bulionie do miękkości.
Zmiel pory i szpinak i smaż na maśle do miękkości.
Wyślij smażenie do groszku i zmiel wszystko blenderem.
Wlej ciepłą śmietanę, dopraw do smaku i wymieszaj zupę.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy