dania główne 09.11.2022

żeberka wieprzowe z miodem w piekarniku

3 godz. 20 min.
8 porcji
Żeberka wieprzowe z miodem w piekarniku
alex9500, stock.adobe.com
0

Jedną z najlepszych marynat i sosów do żeberek wieprzowych jest miód. Jego słodycz w połączeniu z pikantnością przypraw doskonale uzupełnia soczyste, delikatne mięso. Mówię Ci, jak gotować wszystko, aby uzyskać najbardziej harmonijny smak.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Drobno posiekaj cebulę i czosnek. Wymieszaj z przyprawami, sosem sojowym, pomidorem i miodem.

Doprowadzić masę do wrzenia i gotować, aż cebula będzie miękka. Ubij sos blenderem.

Posmaruj żeberka marynatą i pozostaw na 1-2 godziny.

Piecz je przez 1,5 godziny w piekarniku w temperaturze 160 stopni, od czasu do czasu smarując pozostałym sosem.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy