Jedną z najlepszych marynat i sosów do żeberek wieprzowych jest miód. Jego słodycz w połączeniu z pikantnością przypraw doskonale uzupełnia soczyste, delikatne mięso. Mówię Ci, jak gotować wszystko, aby uzyskać najbardziej harmonijny smak.
Składniki
- żeberka wieprzowe - 1.5 kg
- cebula - 2 kawałki
- czosnek - 2 ząbki
- sos sojowy - 4 art.
- miód - 2 art.
- pasta pomidorowa - 2 art.
- mielony imbir - 1 łyżeczka
- suszone chili - 1 szczypta
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Drobno posiekaj cebulę i czosnek. Wymieszaj z przyprawami, sosem sojowym, pomidorem i miodem.
Doprowadzić masę do wrzenia i gotować, aż cebula będzie miękka. Ubij sos blenderem.
Posmaruj żeberka marynatą i pozostaw na 1-2 godziny.
Piecz je przez 1,5 godziny w piekarniku w temperaturze 160 stopni, od czasu do czasu smarując pozostałym sosem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy