pieczenie 08.07.2022

chaczapuri z jagnięciną

2 godz. 0 min.
8 porcji
Chaczapuri z jagnięciną
annata78, stock.adobe.com
0

Jeśli masz wystarczająco dużo czasu, proponuję ugotować takie tradycyjne gruzińskie chaczapuri z jagnięciną. Powiem Ci, jak zrobić ciasto, jak przygotować mięso i co jeszcze do niego dodać, aby wszystko na pewno wyszło nawet dla początkujących!

Składniki

do testu:
do nadzienia:

Przepis na gotowanie krok po kroku

Rozcieńczyć drożdże w ciepłym mleku i odstawić na 15 minut.

Dodaj wodę, jajko i olej, a następnie wprowadź mąkę. Zagnieść ciasto i pozostawić w cieple na godzinę.

Przełóż jagnięcinę przez maszynę do mięsa. Dodaj posiekaną cebulę, pomidory, zioła i przyprawy.

Podziel ciasto na części i zwiń w warstwy. Na każdym z nich połóż mięso mielone i zwiń w worki.

Ponownie rozwałkuj chaczapuri, ale grubsze. Piec 25 minut w piekarniku o temperaturze 200 stopni.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy