pieczenie 09.02.2022

ciasto z rybami w puszkach, jajkami i cebulą

50 min
10 porcji
Ciasto z rybami w puszkach, jajkami i cebulą
ld1976, stock.adobe.com
0

Nigdy nie robiłeś takich ciast? Przygotuj się na zaskoczenie prostotą i dostępnością przepisu. Zwykle wszystkie niezbędne składniki znajdują się w lodówce. Możesz użyć dowolnych konserw rybnych, najważniejsze jest to, że są w oleju.

Składniki

do testu:
do nadzienia:

Przepis na gotowanie krok po kroku

Połącz przesianą mąkę, suche drożdże, sól i cukier.

Dodaj ciepłe mleko, lekko ubite jajko i majonez. Zagnieść miękkie ciasto, przykryć ręcznikiem i odstawić w ciepłe miejsce na 30 minut.

Wyjmij konserwy rybne ze słoika i rozgnieć widelcem.

Posiekaj warzywa, obraną cebulę i jajka.

Połącz konserwy, zioła, cebulę, jajka, sól i przyprawy.

Podziel ciasto na dwie części. Z jednego rozwałkuj ciasto wzdłuż średnicy formy, biorąc pod uwagę wysokość ścian.

Nasmaruj formę masłem, ułóż ciasto i nadzienie.

Oddziel trochę od drugiej części ciasta na wystrój. Resztę rozwałkuj ciastem o pożądanym rozmiarze i przykryj ciasto. Mocno przyklej krawędzie.

Z pozostałego ciasta rozłóż dowolny wystrój. Ten krok jest opcjonalny i można go pominąć.

Piecz ciasto przez 35-40 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy