pieczenie 29.03.2022

manna cytrynowa

1 godz. 30 min.
4 porcje
Mannik cytrynowy
Nelea Reazanteva, stock.adobe.com
0

Manna cytrynowa jest tak smaczna i aromatyczna, że nie można jej ominąć. I przygotowuje się w tym samym czasie bardzo elementarnie. Plusem ciasta kefirowego i kaszy manny jest to, że zawsze dobrze się piecze, nawet jeśli pieczenie nie jest twoją łyżwą.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Wymieszaj kefir z semoliną i pozostaw na pół godziny.

Usuń skórkę z cytryny i wyciśnij sok.

Ubij jajko z cukrem mikserem. Dodaj sól, sodę i sok z cytryny i wymieszaj.

Dodaj skórkę, wymieszaj wszystko z semoliną i pozostaw na kolejne 15 minut.

Wlej ciasto do formy i piecz mannę w piekarniku przez 45 minut w 180 stopniach.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy