dżem gruszkowy w powolnej kuchence

1 godz. 10 min.
4 porcje
Dżem gruszkowy w powolnej kuchence
New Africa, stock.adobe.com
0

Zbierałeś gruszki? Owoce należy przetwarzać natychmiast, ponieważ nie są przechowywane przez długi czas. Proponuję ugotować dżem gruszkowy. Aby maksymalnie uprościć proces, ugotuj go w powolnej kuchence. Proporcje i etapy są szczegółowo opisane w dalszej części przepisu.

Składniki

  • Gruszka - 1 kg
  • cukier - 500 g
  • kwas cytrynowy - na czubku noża

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój gruszkę na ćwiartki, obierz i posiekaj w blenderze.

Włóż półfabrykat do miski multicookera, dodaj cukier i kwas cytrynowy. Zamknij pokrywkę i pozostaw na 1 godzinę.

Aktywuj tryb "pieczenia" i gotuj przez 1 godzinę.

Rozłóż w czystych, suchych słoikach, zwiń i owiń ciepłym kocem na jeden dzień.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy