barszcz z kapustą i pomidorami na zimę

40 min
8 porcji
Barszcz z kapustą i pomidorami na zimę
Serge Touch, stock.adobe.com
0

Wygodnie jest mieć pod ręką szybkie jedzenie. Aby to zrobić, zaopatrz się w nią w sezonie konserwatorskim. Alternatywnie możesz ugotować barszcz z kapustą i pomidorami. Zimą dodaj go do gotowego bulionu, dopraw przyprawami i podawaj.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Posiekaj kapustę i obraną cebulę.

Zetrzyj marchewki, posiekaj pomidory w blenderze.

W głębokim kotle podsmaż cebulę z marchewką na złoty kolor.

Dodaj pomidory, buraki, przyprawy i gotuj na wolnym ogniu przez 15 minut.

Dodaj kapustę, cukier, sól i wodę.

Gotuj przez 10 minut, wlej ocet i zwiń.

Olga Beznosiuk
Przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy