pierwsze dania 10.03.2022

okroshka z koreańską marchewką

20 min
4 porcje
Okroshka z koreańską marchewką
Vitaly, stock.adobe.com
0

Jedną z najbardziej niezwykłych opcji okroshki w moim arsenale jest okroshka z koreańską marchewką. Radzę pokroić pozostałe składniki nie w kostkę, ale w te same cienkie paski. Nawiasem mówiąc, możesz tutaj dodać paluszki krabowe, a nawet owoce morza.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój ogórki, rzodkiewki i paluszki krabowe w najcieńsze paski.

Ugotuj jajka i drobno posiekaj lub zetrzyj.

Dodatkowo posiekaj marchewki i posiekaj warzywa.

Napełnij wszystko kwasem, dopraw i podawaj ze śmietaną lub majonezem.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy