Jedną z najbardziej niezwykłych opcji okroshki w moim arsenale jest okroshka z koreańską marchewką. Radzę pokroić pozostałe składniki nie w kostkę, ale w te same cienkie paski. Nawiasem mówiąc, możesz tutaj dodać paluszki krabowe, a nawet owoce morza.
Składniki
- paluszki krabowe - 200 g
- koreańska marchewka - 150 g
- rzodkiewka - 200 g
- ogórki - 200 g
- Zieleń - 1 pęczek
- jaja kurze - 3 kawałki
- kwas - 1 L
- majonez (lub śmietana) – 4 art.
- przyprawy i przyprawy - 2 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój ogórki, rzodkiewki i paluszki krabowe w najcieńsze paski.
Ugotuj jajka i drobno posiekaj lub zetrzyj.
Dodatkowo posiekaj marchewki i posiekaj warzywa.
Napełnij wszystko kwasem, dopraw i podawaj ze śmietaną lub majonezem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy