Pieczona wieprzowina z jabłkami to najprostsze danie główne, które można bezpiecznie podawać nawet na świątecznym stole. Jabłka doskonale neutralizują cały nadmiar tłuszczu. Czerwone słodko-kwaśne odmiany są szczególnie dobre w tym przepisie.
Składniki
- wieprzowina - 800 g
- jabłka - 4 kawałki
- cebula - 2 kawałki
- czosnek - 4 ząbki
- przyprawy i przyprawy - 2 łyżeczka
- bulion mięsny - 400 ml
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój wieprzowinę na średnie kawałki, jabłka na plasterki, cebulę na półpierścienie i po prostu posiekaj czosnek.
Ułóż składniki w garnkach, dodaj przyprawy i bulion i wyślij do piekarnika.
Piecz naczynie przez około dwie godziny w 180 stopniach.
czy podobał Ci się przepis?
6 komentarzy