dania główne
31.03.2023
proste żeberka wieprzowe w piekarniku w folii czosnkowej
1 godz. 15 min.
2 porcje
Aby żeberka wieprzowe w piekarniku nie wysychały i nie przypalały się podczas pieczenia, można je ugotować w folii. I rozwiń go tylko w ostatnich minutach, aby pięknie zrumienić skórkę. Dalej w przepisie powiem ci więcej.
Składniki
- żeberka wieprzowe - 500 g
- czosnek - 3 ząbki
- chmiel-suneli - 1 łyżeczka
- sól - 1 łyżeczka
- Pasta pomidorowa - 2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Połącz pomidor, zmiażdżony czosnek i przyprawy.
Dokładnie posmaruj żebra i zawiń je w folię.
Piecz przez 50 minut w piekarniku w temperaturze 180 stopni.
Rozwiń folię i gotuj przez kolejne 20 minut w temperaturze 200 stopni.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy