dania główne 22.01.2022

kotlety z mielonej wieprzowiny z twarogiem

50 min
5 porcji
Kotlety z mielonej wieprzowiny z twarogiem
0

Wypróbuj ten przepis, a na pewno nie będziesz chciał wracać do zwykłych opcji gotowania! Jest to o wiele łatwiejsze i wygodniejsze. Twaróg dodaje szczególnej soczystości, a smażona cebula sprawia, że danie jest jeszcze smaczniejsze. Ponadto pieczone kotlety są zdrowsze niż smażone!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Przygotuj żywność z wyprzedzeniem, powinna mieć temperaturę pokojową. Cebulę obrać i pokroić.

Kotlety z mielonej wieprzowiny z twarogiem: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 1

Zetrzyj twaróg widelcem lub zmiel w blenderze.

Kotlety z mielonej wieprzowiny z twarogiem: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 2

Lekko podsmaż cebulę na oleju roślinnym. W razie potrzeby dodaj trochę soli i pieprzu.

Kotlety z mielonej wieprzowiny z twarogiem: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 3

Połącz mięso mielone, twaróg, jajko i smażoną cebulę. Dodaj przyprawy do smaku.

Kotlety z mielonej wieprzowiny z twarogiem: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 4

Użyj rąk, aby dokładnie zagnieść masę, aż będzie gładka.

Kotlety z mielonej wieprzowiny z twarogiem: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 5

Uformuj małe placki tej samej wielkości i zawiń w bułkę tartą.

Kotlety z mielonej wieprzowiny z twarogiem: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 6

Ułóż półfabrykaty na blasze wyłożonej pergaminem. Piecz przez 40 minut w piekarniku w temperaturze 180 stopni.

Kotlety z mielonej wieprzowiny z twarogiem: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 7

Gotowe kotlety można podawać z dodatkami, świeżymi warzywami i ziołami. Smacznego!

Kotlety z mielonej wieprzowiny z twarogiem: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 8

Foto: Aleksandra Maksimova

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy