dania główne 22.01.2022

karmelizowana marchewka

35 min
2 porcje
Karmelizowana marchewka
0

Marchewki przygotowane według tego przepisu są bardzo słodkie i smaczne, więc z pewnością przypadną do gustu nawet najbardziej wybrednym zjadaczom. Do pieczenia lepiej jest wziąć małe marchewki odmiany "Baby" lub cienkie Młode.

Składniki

  • marchew - 300 g
  • Olej roślinny - 3 art.
  • syrop (karmelowy) – 3 art.
  • sól - 1 szczypta

Przepis na gotowanie krok po kroku

Wymieszaj masło, syrop i sól w misce. Dodaj marchewki, dobrze wymieszaj.

Karmelizowana marchewka: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 1

Rozgrzej piekarnik do 180 stopni, umieść marchewki w formie lub na blasze do pieczenia.

Karmelizowana marchewka: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 2

Piecz marchewki do miękkości, mieszając od czasu do czasu, około 30 minut.

Karmelizowana marchewka: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 3

Zdjęcie: Julia Zubkova

Julia Zubkowa
przepis dodał (a):
Julia Zubkowa
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy