Kotlety z kurczaka w piekarniku można przygotować zarówno z filetów z kurczaka, jak i kawałków uda bez kości i skóry. Rodzaj sera nie ma większego znaczenia, najważniejsze jest to, że jest smaczny i dobrze się topi.
Składniki
- filet z kurczaka - 400 g
- Olej roślinny - 1 art.
- majonez - 2 art.
- pomidory - 2 kawałki
- ser (solidny) – 100 g
- sól - do smaku
- przyprawy i przyprawy - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój filet z kurczaka w cienkie warstwy, uderzając każdą z jednej strony. Ułożyć na blasze wyłożonej folią i natłuszczonej. Sól i dodaj przyprawy.
Posmaruj kotlety odrobiną majonezu, aby uzyskać soczystość.
Pokrój pomidory w cienkie plasterki i ułóż na kotletach.
Ułóż pomidory warstwą startego twardego sera. Wyślij do gorącego piekarnika i piecz w 180 stopniach przez 15-20 minut.
Podawaj kotlety natychmiast po upieczeniu, dzieląc je na porcje. Porcję można uzupełnić świeżymi ziołami, warzywami.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy