Jeśli lubisz proste, ale spektakularne dania-na pewno przyda ci się ten przepis na żeberka wieprzowe na patelni. Istnieją różne sposoby ich smażenia i tym razem będziesz potrzebować sosu sojowego. Radzę wybrać ciemny-jest bardziej nasycony smakiem.
Składniki
- żeberka wieprzowe - 800 g
- sos sojowy - 100 ml
- czosnek - 10 g
- imbir - 10 g
- Chili - 10 g
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Wymieszaj sos sojowy z przyprawami i posiekanym czosnkiem, imbirem i chili.
Marynuj żeberka przez godzinę.
Smaż żeberka na patelni przez około 20 minut, ciągle obracając.
Wlać resztki marynaty i kilka łyżek wody i dusić żeberka przez 10-15 minut pod pokrywką.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy