dania główne 08.11.2022

pilaw z żeberka wieprzowego

1 godz. 30 min.
4 porcje
Pilaw z żeberka wieprzowego
ketrin08, stock.adobe.com
0

Tradycyjny aromatyczny pilaw można gotować z różnymi częściami mięsa. Na przykład z żeberkami wieprzowymi. Jeśli nigdy nie próbowałeś tej opcji, radzę zacząć od tego przepisu-jest to niezwykle proste i zrozumiałe.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój żeberka na kawałki i smaż na złoty kolor na dużym ogniu.

Dodaj marchewki pokrojone na średnie kawałki i smaż przez kolejne 10 minut.

Ułóż łuskane główki czosnku, przyprawy i liście laurowe na wierzchu.

Przykryj wszystko umytym ryżem i zalej wodą, aby przykryła ryż o 1 cm.

Gotuj pilaw przez około 40 minut pod przykryciem. A potem pozwól mu jeszcze trochę zaparzyć.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy