dania główne 11.08.2022

kasza manna na roztopionym mleku

20 min
2 porcje
Kasza manna na roztopionym mleku
New Africa, stock.adobe.com
0

Ghee mleko nie tylko nadaje kaszy manny jeszcze bardziej apetyczny kolor, ale także nadaje niezwykły smak i wykończenie. To dobra odmiana na każdy dzień przy minimalnym wysiłku z twojej strony. Tylko ostrożnie dodaj cukier – i tak okaże się trochę słodszy.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zagotuj roztopione mleko i dodaj sól, cukier i wanilinę.

Gdy wszystko się rozpuści, powoli wsyp semolinę, ciągle mieszając.

Kontynuując mieszanie, gotuj owsiankę przez 4 minuty na małym ogniu.

Wyjmij z pieca, przykryj i pozostaw na kolejne 5 minut.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy