dania główne 27.01.2022

pieczony pstrąg z warzywami w piekarniku

45 min
2 porcje
Pieczony pstrąg z warzywami w piekarniku
Said Ramazanov, stock.adobe.com
0

Pstrąg z warzywami można piec w piekarniku na różne sposoby. Niektórzy wolą ziemniaki, inni marchewki i cebulę. Tym razem proponuję użyć pomidorów, brokułów, selera i pieczarek. Warzywa lepiej brać świeże, a nie mrożone. Tak więc po upieczeniu pozostają elastyczne i lekko chrupają na zębach.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Rozłóż brokuły na różyczki i losowo pokrój resztę warzyw i grzybów.

Włóż wszystko do formy, dodaj posiekane chili.

Oczyść i opłucz pstrąga, wykonaj nacięcia po bokach, skrop sokiem z cytryny i połóż na warzywach.

Dopraw naczynie, polej oliwą z oliwek i piecz pstrąga w piekarniku przez 20 minut pod folią w temperaturze 180 stopni.

Zdejmij folię i piecz przez kolejne 10-15 minut.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy