Pstrąg z warzywami można piec w piekarniku na różne sposoby. Niektórzy wolą ziemniaki, inni marchewki i cebulę. Tym razem proponuję użyć pomidorów, brokułów, selera i pieczarek. Warzywa lepiej brać świeże, a nie mrożone. Tak więc po upieczeniu pozostają elastyczne i lekko chrupają na zębach.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Rozłóż brokuły na różyczki i losowo pokrój resztę warzyw i grzybów.
Włóż wszystko do formy, dodaj posiekane chili.
Oczyść i opłucz pstrąga, wykonaj nacięcia po bokach, skrop sokiem z cytryny i połóż na warzywach.
Dopraw naczynie, polej oliwą z oliwek i piecz pstrąga w piekarniku przez 20 minut pod folią w temperaturze 180 stopni.
Zdejmij folię i piecz przez kolejne 10-15 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy