Jeśli szukasz szybkiego, łatwego i swobodnego przepisu na pstrąga – ta opcja z sosem sojowym i pomidorami jest właśnie taka. Po pierwsze, jest to przyjemna alternatywa dla klasycznego połączenia ryb z cytryną i ziołami. Po drugie, dzięki pomidorom i przyprawom pstrąg nabiera jeszcze bardziej apetycznego odcienia.
Składniki
- pstrąg - 1 rzecz
- pomidory koktajlowe - 4-6 sztuk
- sos sojowy - 2 art.
- oliwa z oliwek - 1 art.
- papryka - 1 łyżeczka
- ostra czerwona papryka - 1 szczypta
Przepis na gotowanie krok po kroku
Umyj rybę i natrzyj ją olejem i sosem sojowym. Wykonaj nacięcia po bokach.
Pokrój wiśnie w plasterki i włóż do nacięć i brzucha.
Posyp pstrąga papryką i pieprzem, zawiń w folię i piecz w piekarniku przez około 30 minut w 180 stopniach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy