
Te kotlety z kurczaka najlepiej podawać na gorąco - wtedy skorupa sera będzie miękka. Każdy ser nadaje się do panierowania, ale możesz eksperymentować, używając produktu z dodatkami w postaci ziół, przypraw i przypraw.
Składniki
- filet z kurczaka - 400 g
- ser (solidny) – 100 g
- jaja kurze - 1 rzecz
- Sezam - 1 art.
- sól - do smaku
- przyprawy i przyprawy - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój filet z kurczaka na plasterki w poprzek włókien, delikatnie ubij z obu stron młotkiem do gotowania. Następnie posolić i posypać przyprawami każdy kotlet.

Twardy ser zetrzyj na drobnej tarce. Dodaj sezam i wszystko wymieszaj.

Widelcem ubij jajko szczyptą soli. Zanurz kotlet w jajku.

Ze wszystkich stron rozwałkuj kotlety panierowane serem i sezamem.

Rozgrzej olej na patelni. Ułóż kotlety i smaż przez 3 minuty z każdej strony.

czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy