Przygotowanie pięknej i aromatycznej bułki z kurczaka w powolnej kuchence jest jeszcze łatwiejsze niż w piekarniku. Praktycznie nie musisz kontrolować procesu - wystarczy wybrać żądany tryb i poczekać. Radzę gotować w folii, aby wszystko było równomiernie upieczone.
Składniki
- filet z kurczaka - 600 g
- czosnek - 2 ząbki
- papryka - 1 art.
- przyprawy i przyprawy (dla kurczaka) – 2 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ułóż kurczaka w solidnej, cienkiej warstwie i ubij.
Natrzyj go przyprawami i posyp zmiażdżonym czosnkiem.
Owinąć ciasną rolkę, natrzeć papryką, a następnie owinąć folią w kilka warstw.
Gotuj bułkę w powolnej kuchence przez około 40 minut w programie do pieczenia lub gotowania na parze.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy