przekąski 20.06.2023

Rolada z golonki

1 godz. 10 min.
4 porcje
Rolada z golonki
Prostock-studio, stock.adobe.com
0

Budżetowa wersja popularnego dania. Rolada z golonki jest tak samo smaczna, jak zrobiona z kołnierza lub łopatki. Skóra ma czas na gotowanie, więc staje się miękka. Gotuję z nadzieniem ze smażonych pieczarek, ale bez nich okazuje się bardzo smaczne.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Przygotuj golonkę, wykonaj głębokie nacięcie wzdłuż, Wytnij kość.

Rozłóż powstały przedmiot na desce i dobrze go pokonaj.

Pokrój pieczarki, obrany czosnek i cebulę.

Podsmaż cebulę na oleju roślinnym na złoty kolor.

Dodaj pieczarki, śmietanę i gotuj wszystko razem przez 5-7 minut.

Połącz czosnek, przyprawy i sól.

Pocieraj golonkę aromatyczną mieszanką ze wszystkich stron.

Ułóż półfabrykat z grzybami i zwiń rolkę.

Zawiń w folię, złóż w kilka torebek i mocno zawiąż. Wstaw do lodówki na 5-6 godzin.

Umieść w garnku z zimną wodą i gotuj przez 40 minut od wrzenia.

Bez zdejmowania folii ostudź i wstaw do lodówki na kolejne 10-12 godzin.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy