przekąski 18.06.2023

Julienne z boczniakami

35 min
4 porcje
Julienne z boczniakami
azurita, stock.adobe.com
0

Francuskie danie od dawna jest popularne daleko poza ojczyzną. Istnieje wiele ciekawych odmian i metod gotowania. Bardzo lubię julienne z boczniakami. Grzyby należy najpierw dokładnie zgasić, w przeciwnym razie okażą się twarde.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój ugotowane filety, boczniaki i obraną cebulę. Zetrzyj ser.

Podsmaż cebulę na oleju na złoty kolor.

Dodaj boczniaki i gotuj, aż cała wilgoć wyparuje.

Wlej wodę i gotuj na małym ogniu przez 10 minut.

Dodaj filety, mleko, śmietanę, sól i przyprawy. Dusić wszystko razem przez 5 minut.

Włóż do przygotowanych garnków i posyp startym serem.

Piecz przez 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy