Tatar z tuńczyka to uczta dla prawdziwych smakoszy. Wielu niedoświadczonych kucharzy boi się zepsuć drogi przysmak. Ale w rzeczywistości wszystkie trudności tutaj-po prostu pięknie posiekaj rybę i dodaj zielenie z imbirem do smaku. Mówię więcej!
Składniki
- tuńczyk (filet) – 300 g
- sos sojowy - 1 art.
- sok z limonki - 1 art.
- olej sezamowy - 1 łyżeczka
- imbir (tarty) – 0.5 łyżeczka
- Sezam - 1 łyżeczka
- kolendra - 2-3 gałązki
- szczypiorek - 2-3 pióra
- mielony czarny pieprz - 1 szczypta
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój filety z tuńczyka w kostkę około 7 mm, Wyślij do miski i pieprz.
Drobno posiekaj kolendrę i zieloną cebulę, zetrzyj imbir. Wyślij to wszystko do tuńczyka. Dodaj tam smażony sezam.
Połącz sos sojowy, olej sezamowy i sok z limonki, ubij i polej sosem tatarskim.
Wszystko dobrze wymieszaj i ułóż na talerzach za pomocą pierścienia do serwowania.
Podawaj z chlebem lub tostami.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy