przekąski 22.01.2022

Tatar z tuńczyka z ziołami i imbirem

10 min
2 porcje
Tatar z tuńczyka z ziołami i imbirem
artitwpd, stock.adobe.com
0

Tatar z tuńczyka to uczta dla prawdziwych smakoszy. Wielu niedoświadczonych kucharzy boi się zepsuć drogi przysmak. Ale w rzeczywistości wszystkie trudności tutaj-po prostu pięknie posiekaj rybę i dodaj zielenie z imbirem do smaku. Mówię więcej!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój filety z tuńczyka w kostkę około 7 mm, Wyślij do miski i pieprz.

Drobno posiekaj kolendrę i zieloną cebulę, zetrzyj imbir. Wyślij to wszystko do tuńczyka. Dodaj tam smażony sezam.

Połącz sos sojowy, olej sezamowy i sok z limonki, ubij i polej sosem tatarskim.

Wszystko dobrze wymieszaj i ułóż na talerzach za pomocą pierścienia do serwowania.

Podawaj z chlebem lub tostami.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy