Drób ze szpinakiem to klasyk. Kiedy zwykły kurczak jest zmęczony, proponuję użyć nieco bardziej soczystego i wyrazistego indyka. Taka bułka jest przygotowywana znacznie łatwiej niż mogłoby się wydawać na pierwszy rzut oka. A następnie w przepisie opowiem szczegółowo o wszystkich niuansach.
Składniki
- pierś z indyka - 600 g
- szpinak - 200 g
- czosnek - 0.5 głowice
- przyprawy i przyprawy - 2 art.
- oliwa z oliwek - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Drobno posiekaj szpinak i ugotuj z masłem, aby zmniejszyć objętość.
Rozpakuj indyka i ubij w jedną warstwę. Posyp przyprawami i zmiażdżonym czosnkiem.
Połóż nadzienie na krawędzi i zawiń ciasną bułkę. Zawiąż go nitką i w razie potrzeby posmaruj olejem i przyprawami.
Piecz roladę z indyka w piekarniku przez około 45 minut w 190 stopniach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy