Tak łatwo i łatwo urozmaicić żeberka wieprzowe w piekarniku. Na przykład wystarczy dodać trochę czosnku, aby uzyskać jeszcze jaśniejszy smak i aromat. A jednocześnie zawiń to wszystko w folię, aby zachować soki mięsne. Bardzo delikatne danie!
Składniki
- żeberka wieprzowe - 1 kg
- sos sojowy - 3 art.
- Mieszanka groszku pieprzowego (mielona) – 1 łyżeczka
- sól - 1 łyżeczka
- czosnek - 7 ząbki
- rozmaryn - 1 gałązka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Przetrzyj żeberka solą, pieprzem i sosem sojowym.
Pokrój czosnek w plasterki i ułóż żeberka ze wszystkich stron.
Ułóż gałązkę rozmarynu na wierzchu i zawiń wszystko w folię.
Piecz żeberka w piekarniku przez 1,5 godziny w 180 stopniach i otwórz folię na 20 minut przed końcem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy