Pieczenie udek z kurczaka nie wymaga żadnej manipulacji. Wystarczy wybrać udaną marynatę i po prostu wysłać wszystko do piekarnika. Na przykład bardzo delikatne i miękkie mięso uzyskuje się w kwaśnej śmietanie z przyprawami. Mówię więcej!
Składniki
- udka z kurczaka - 1 kg
- śmietana - 150 g
- czosnek - 2 ząbki
- cebula - 1 rzecz
- kurkuma - 1 łyżeczka
- papryka - 1 łyżeczka
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Połącz śmietanę, przyprawy, mielony czosnek i cebulę.
Marynuj kurczaka w tej mieszance przez pół godziny.
Włóż nogi do formy i piecz w piekarniku przez 30-35 minut w temperaturze 180 stopni.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy