dania główne 28.01.2022

morszczuk z kalafiorem w piekarniku

40 min
4 porcje
Morszczuk z kalafiorem w piekarniku
soleg, stock.adobe.com
0

Kalafior to wspaniały dodatek do pieczonej ryby. Jest lekki, dietetyczny, smaczny i bardzo harmonijnie łączy się z morszczukiem. Mówię Ci, jak ugotować to wszystko w piekarniku, jak wybrać temperaturę i ile czasu to zajmie. Podczas serwowania dodaj trochę zieleni lub posiekaną zieloną cebulę.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Natrzyj morszczuka przyprawami i włóż do formy.

Rozłóż kalafior na różyczki i rozłóż. Dodaj wiśnie.

Posyp wszystko kurkumą i skrop oliwą z oliwek.

Piecz rybę w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez około 35 minut.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy