Kalafior to wspaniały dodatek do pieczonej ryby. Jest lekki, dietetyczny, smaczny i bardzo harmonijnie łączy się z morszczukiem. Mówię Ci, jak ugotować to wszystko w piekarniku, jak wybrać temperaturę i ile czasu to zajmie. Podczas serwowania dodaj trochę zieleni lub posiekaną zieloną cebulę.
Składniki
- morszczuk - 4 kawałki
- kalafior - 1 Głowa
- pomidory koktajlowe - 150 g
- oliwa z oliwek - 2 art.
- śmietana - 200 ml
- kurkuma - 2 łyżeczka
- przyprawy i przyprawy (dla ryb) – 2 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Natrzyj morszczuka przyprawami i włóż do formy.
Rozłóż kalafior na różyczki i rozłóż. Dodaj wiśnie.
Posyp wszystko kurkumą i skrop oliwą z oliwek.
Piecz rybę w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez około 35 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy