dania główne 22.01.2022

Wegetariańskie klopsiki z ciecierzycy, marchwi i kukurydzy

1 godz. 30 min.
4 porcje
Wegetariańskie klopsiki z ciecierzycy, marchwi i kukurydzy
azurita, stock.adobe.com
0

Wegetariańskie przepisy na klopsiki są znacznie większe, niż mogłoby się wydawać na pierwszy rzut oka. Złap jedną z moich ulubionych opcji z ciecierzycą, marchewką i kukurydzą. Ale te klopsiki są lepsze do smażenia lub pieczenia, ponieważ podczas duszenia mogą się rozpaść.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Namocz ciecierzycę przez noc i gotuj do miękkości zgodnie z instrukcją. Zmiel go blenderem, aż uzyska konsystencję puree. Jeśli przecier jest zbyt gęsty, rozcieńczyć go niewielką ilością wywaru.

Ugotuj ryż do miękkości i dodaj do ciecierzycy. Wyślij tam wszystkie przyprawy i wymieszaj.

Dodaj do masy kukurydzę, groszek i startą marchewkę i ponownie wymieszaj.

Uformuj klopsiki, zwiń w mąkę i smaż ze wszystkich stron przez kilka minut.

Połóż je na pergaminie i gotuj w piekarniku przez kolejne 15-20 minut w temperaturze 180 stopni.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy