przekąski 30.06.2023

pasztet z wątróbki pstrągowej

35 min
4 porcje
Pasztet z wątroby pstrąga
valentinamaslova, stock.adobe.com
0

Pasztety z wątroby mogą być znacznie bardziej zróżnicowane, niż się wydaje na pierwszy rzut oka. Jeśli wszystko jest jasne z kurczakiem lub wołowiną, to co z pasztetem z wątroby pstrąga? Ma swoje niuanse, a następnie w przepisie powiem ci więcej.

Składniki

  • wątroba (pstrągi) – 300 g
  • cebula - 1 rzecz
  • mielony czarny pieprz - 2 szczypta
  • oliwa z oliwek - 1 art.
  • rozmaryn - 0.5 łyżeczka
  • sól - 2 szczypta
  • masło - 150 g

Przepis na gotowanie krok po kroku

Gotuj wątróbkę pstrąga przez 15-20 minut, aż będzie miękka.

Posiekaj cebulę i podsmaż na oliwie z oliwek.

Zmiel wszystko w blenderze i dodaj miękkie masło, aby uzyskać konsystencję.

Dopraw pasztet.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy