przekąski 17.07.2023

Paproć po koreańsku

15 min
2 porcje
Paproć po koreańsku
Andrey Starostin, stock.adobe.com
0

Do gotowania używa się tylko młodych pędów paproci. Można je znaleźć w supermarkecie w działach konserwatorskich. Paproć jest przygotowywana w stylu koreańskim z różnymi dodatkami. Proponuję przepis z zieloną fasolką i marchewką.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój zieloną fasolkę na małe kawałki.

Wlać do wrzącej wody, gotować przez 5 minut, a następnie wrzucić do durszlaka.

Otwórz słoik paproci w puszkach i przygotuj zgodnie z instrukcją.

Zetrzyj marchewki na specjalnej tarce.

Posyp solą, cukrem, przyprawami i polej gorącym olejem.

Dodaj zieloną fasolkę, paproć, ocet i czosnek przepuszczony przez prasę.

Wymieszaj, przykryj i wstaw do lodówki na 2 godziny.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy