przekąski 05.07.2023

bułki z czerwoną rybą

30 min
2 porcje
Bułki z czerwoną rybą
marysckin, stock.adobe.com
0

Jeśli masz cierpliwość i niezbędne produkty, możesz gotować bułki z czerwoną rybą w domu. Proponuję bardzo prosty przepis. Nie zapomnij o bambusowej macie. Bez niego nie można przekręcić pięknych rolek.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Ryż dokładnie opłucz i umieść w garnku z zimną wodą.

Gotuj przez 12 minut od wrzenia.

Wyłącz ogrzewanie i zaparzaj ryż pod przykryciem przez 10 minut.

Odcedź, dodaj ocet i cukier do garnka. Wymieszaj i odłóż na bok na kolejne 10 minut.

Pokrój czerwoną rybę w paski.

Rozłóż bambusową matę na stole, umieść arkusz nori na wierzchu.

Ułóż warstwę ryżu i lekko ubij.

Połóż paski czerwonej ryby na szerokiej stronie paskiem.

Zwinąć ciasną rolkę, delikatnie dociskając matę na całej powierzchni.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy