przekąski 13.12.2022

Tatar z tuńczyka z awokado

20 min
2 porcje
Tatar z tuńczyka z awokado
alvaro, stock.adobe.com
0

Istnieje wiele opcji tatarskich. Można go przygotować z lekko osolonej ryby, z mięsa. Ale moim ulubionym przepisem jest tatar z tuńczyka z awokado. Podczas gotowania dodaję również świeże pomidory, a potem Tatar staje się jeszcze delikatniejszy i smaczniejszy.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Umyj pomidora, usuń z niego skórkę i pokrój miąższ w kostkę.

Oddziel awokado od pestki, drobno posiekaj i posyp sokiem z cytryny aby się nie ściemniał.

Pokrój tuńczyka w kostkę, marynuj przez kilka minut w sosie sojowym z przyprawami.

Połóż pierścień formujący na talerzu i ułóż kamień nazębny warstwami. Pierwszą warstwą będzie awokado. Dodaj trochę soli i pieprzu. Druga warstwa to tuńczyk zmieszany z pomidorem i oliwą z oliwek.

Podczas serwowania Tatar można udekorować plasterkiem cytryny lub świeżymi ziołami.

Julia Cion
przepis dodał (a):
Julia Cion
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy