To tylko jeden z kilkudziesięciu sposobów na zrobienie zapiekanki ziemniaczanej. Tym razem pokrój ziemniaki w kostkę. Jest to jeszcze wygodniejsze, ponieważ jest wyraźnie szybsze niż robienie cienkich plasterków lub gotowanie puree.
Składniki
- ziemniaki - 800 g
- śmietana - 200 ml
- Mozzarella - 150 g
- papryka - 1 łyżeczka
- włoskie zioła - 1 łyżeczka
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- czosnek - 2 ząbki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Połącz śmietanę, zmiażdżony czosnek, startą mozzarellę i wszystkie przyprawy.
Pokrój ziemniaki w kostkę, włóż do formy, zalej śmietaną i wymieszaj.
Gotuj zapiekankę w piekarniku przez 40 minut w 180 stopniach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy