Świetnym sposobem na urozmaicenie zwykłej zapiekanki ziemniaczanej z grzybami jest marynowanie tych samych grzybów w sosie sojowym. Wolę używać ciemnego-jest bogatszy i bardziej skoncentrowany, dzięki czemu pozostawia jaśniejszy smak.
Składniki
- ziemniaki - 700 g
- Grzyby - 450 g
- sos sojowy - 100 ml
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- ser - 100 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój grzyby na talerze, marynuj w sosie sojowym przez 15-20 minut i smaż.
Gotuj ziemniaki prawie do miękkości i pokrój w plasterki.
Losowo naprzemiennie warstwy ziemniaków i grzybów w kokilce. Lepiej, aby ziemniaki były na wierzchu.
Posyp wszystko przyprawami i startym serem i gotuj przez 20 minut w 200 stopniach w piekarniku.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy