Miłośnicy kuchni włoskiej zdecydowanie powinni spróbować takiej bułki z kurczaka. Do nadzienia trafiają pomidory i oliwki, dzięki czemu mięso pozostaje bardzo soczyste. Możesz dodać trochę ziół i ziół, takich jak bazylia lub rozmaryn.
Składniki
- filet z kurczaka - 2 kawałki
- pomidory koktajlowe - 150 g
- oliwki - 120 g
- przyprawy i przyprawy - 3 łyżeczka
- oliwa z oliwek - 1 łyżeczka
- czosnek - 4 ząbki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Drobno posiekaj wiśnie, oliwki i czosnek i gotuj na wolnym ogniu przez kilka minut w oliwie z oliwek.
Pokrój i ułóż filety z kurczaka książką, lekko ubij i dopraw.
Rozłóż nadzienie, zwiń bułki i zawiń w folię.
Piecz bułki z kurczaka w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez około 45 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy