Istnieje wiele sposobów, aby okroshka była bardziej satysfakcjonująca. Na przykład dodaj trochę fasoli. Wolę używać puszki, ponieważ nie trzeba jej gotować. Jeśli twój jest suchy, namocz go i ugotuj wcześniej.
Składniki
- fasola (puszka) – 200 g
- jaja kurze - 3 kawałki
- kiełbasa - 250 g
- ogórki - 2 kawałki
- Zieleń - 1 pęczek
- szczypiorek - 0.5 pęczek
- rzodkiewka - 150 g
- przyprawy i przyprawy - 1 CZ. l.
- kefir - 1 l
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ugotuj jajka na twardo i pozwól im ostygnąć.
Pokrój je ogórkami i kiełbasą w drobną kostkę. Posiekaj warzywa, zetrzyj rzodkiewki.
Opłucz fasolę, wymieszaj składniki i dopraw do smaku.
Napełnij okroshkę kefirem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy